På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Ny ansökningsblankett för Aviseringar, Personsökning m.m.

Ansökningsblanketten för Aviseringar och Personsökning (SKV 1537) finns nu i ny version.

För att få tillgång till uppgifter ur SPAR fordras att mottagaren har rätt att behandla personuppgifterna, d.v.s. att mottagaren följer reglerna i EU:s dataskyddsförordning.

Syftet med blankettens frågor är att belysa detta. Frågorna har förtydligats för att minska onödiga missförstånd och därmed förkorta handläggningstiden.

Lagreglerna för att få tillgång till uppgifter via SPAR har inte ändrats. Reglerna återfinns numera i EU:s dataskyddsförordning istället för i den f.d. personuppgiftslagen. Blankettens laghänvisningar har uppdaterats.

SPAR:s blanketter är gjorda i PDF (Portable Document Format). Du behöver Adobe Reader på din dator för att fylla i och skriva ut dem. Vissa webbläsare har inbyggda program för blanketter. Om din webbläsare har problem att visa en blankett, högerklicka och välj "spara som" för att spara ned den på din dator. Därefter kan du öppna blanketten.

Ansökningsblanketter till SPAR.

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA