På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Nya e-tjänster i SPAR: Reklamspärr och Registerutdrag

SPAR har öppnat två nya e-tjänster för privatpersoner: Reklamspärr respektive Registerutdrag. Den nya tjänsten för registerutdrag innebär att SPAR har anpassats till de nya reglerna enligt EU:s dataskyddsförordning som gäller från maj 2018 om att registerutdrag ska kunna lämnas elektroniskt.

De nya e-tjänsterna nås via inloggning med e-legitimation här på SPAR:s webbplats.

Reklamspärr
Man kan se, registrera eller häva reklamspärr för sina egna uppgifter. En reklamspärr innebär att namn och adress inte kommer att lämnas ut från SPAR när någon köper adresser för att använda för marknadsföring. Drygt 400 000 personer har anmält reklamspärr i SPAR.

Registerutdrag
Enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) har man som enskild person rätt att en gång om året utan kostnad och efter skriftlig ansökan få ett utdrag ur SPAR som visar vilka uppgifter som finns om sig i registret. Nu kan man själv hämta registerutdrag för egna uppgifter i SPAR. Via e-tjänsten går det att hämta registerutdrag vid fler tillfällen utan kostnad.

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA